5 Cara Meremajakan Semula Cinta Suami Isteri

Kaedah 'meremajakan' cinta di usia senja, usia diketika kita sudah melalui fasa kehidupan rumah tangga bersama pasangan,sudah menempuh saat bahagai dan derita sewaktu diuji..a[akah hanya tinggal kenangan sahaja? Dengan kesibukan kerjaya dan membesarkan anak anak, pelbagai ujian datang melanda, jika merasakan hubungan cinta suami isteri semakin hambar maka petua dibawah boleh dicuba..sesungguhnya hidup ini adalah bagaimana kita memandang dunia dan pasangan kita..berbahagialah kita jika sentiasa bersangka baik...Islam dibina dari cinta..

1. Sama-sama ke masjid, pondok-pondok atau pusat pengajian,  hadiri majlis pengajian dan habiskan masa bersama dengan Al Quran, bersama sama pasangan..Masjid serta pengajian adalah taman taman syurga, mengikuti pengajian, atau taalim membawa kita ke fasa menyedari bahawa kita adalah hambaNya..

https://bit.ly/2IbeWtN

2. Buat kerja kebajikan bersama pasangan seperti ziarah rumah anak yatim, orang tua dan jika mampu sertai misi kemanusiaan di dalam atau luar negara. Ramai antara kita suka bersama sama rakan, sehingga melupakan bahwasa sahabat kita yang paling penting adalah isteri atau suami kita sendiri

3. Ziarah semula sahabat-sahabat lama semasa muda dahulu. Berbual kisah lama akan memberi kesegaran menghadapi hari baru.Dengan usia sezaman, banyak perkara yang boleh kita kongsi bersama.Usia mematang serta mendewasakan kita...

4. Lawati semula masjid tempat kita bernikah dulu atau rumah sewa tempat awal-awal kita tinggal bersama. Bersantai di situ akan menimbulkan semula detik pengukuhan janji dan azam kebaikan yang pernah diluahkan  bersama.

5. Luangkan masa bercerita dan berbual santai menjelang tidur. Ulang cerita, kisah lucu, dan pengalaman-pengalaman yang pernah dilalui bersama.

Ingatlah, hubungan yang paling tinggi antara kita suami-isteri ialah ikatan  'persahabatan' yakni ditahap rahmah (bukan sekadar mawaddah).

https://bit.ly/2IbeWtN

Itulah ketikanya  bila kita boleh menerima dan cinta segala kekurangan, kelemahan dan keburukan pasangan kita dengan hati dan fikiran terbuka . Semua itu telah kita relakan dan redhakan kerana Allah.

banyak lagi lagi tips dan rahsia yang boleh kita dapat melalui Bawa Cinta Kita Ke syurga

0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.