Cara Mudah Buat Video Macam Pro

Salam buat rakan pembaca. Zaman sekarang nak berniaga nampak macam senang. Ramai jugak yang terlibat dalam perniagaan untuk cari duit lebih atau pendapatan tambahan. namun walaupun produk dah valid dengan pasaran, korang kena pastikan marketing atau kaedah pemasaran memang terbaik dan berkesan.



Kalau korang ada modal berjuta macam Datuk Alif terlajak laris...tak pun macam Dato Vida tak adalah masalah kan. tapi kita yang ada duit biasa biasa je nie..kena ada strategi yang betul. salah satu strategi pemasaran yang berkesan adalah dengan menggunakan video. 





Nak pakai phone? susahkan..korang kena carik phone mahal yang ada powerfull camerakan....sebab apa video



Jenama kita ada mendahului pesaing



Kajian mendapati 80%  orang akan cuba atau lebih tertarik untuk membeli bila adanya video tentang produk tersebut



emmm...Kita juga boleh kurangkan kos iklan FB yang memang cekik darah sekarang nie...Kena tahu sepak terajang baru dapat kos iklan yang murah


Melalui video kita selangkah kehadapan berbanding dengan pesaing..ya la..ramai anak muda dok buat Instagram dan jual barang trending macam baju, kasut, beg...memang niche fesyen menjadi trend dalam Instagram sekarang, masalahnya, kalau upload gambar je..memanjnag orang bosan la beb...korang kena payung video kaw kawa merecik..baru diorang berebut  rebut nak beli . Korang nak upload dalam FB boleh...nak upload kat You Tube pun boleh





Susah la...takut la nak buat video nie...leceh le..banyak buang masa...Cakap jujur la...dulu aku pun takut jugak macam korang la....nak buat video konon...tapi zaman dah berubah ....sekarang dah banyak software nak buat video la...malah yang tak tau ape ape pun tentang video dah boleh buat video merecik recik...caranya guna software le... Nampak macam pro la bro



Aku berkesempatan membeli sendiri software buat video yang pada aku simple tapi power. Sangat friendly user. Mudah sangat, iaitu software Vidsy dan Vidsy pro. Pada aku software video nie sangat sesuai untuk Instagram, sebab call to action yang membolehkan pembaca atau followers kita terus boleh diajak untuk buat pembelian. Kalau untuk yang ada e commerce sendiri pun sesuai jugak. Vidsy, sesuai untuk kita yang jual produk fizikal, macam yang trending dalam insta, semenetara vidsypro sesuai untuk produk fizikal, digital dan servis.



Pengalaman aku sewaktu menggunakan, software, ini, video boleh siap dalam masa kurang 5 minit..memang superb, Cuma masanya yang agak terhad menyebabkan aku rasa sangat sesuai untuk iklan di FB, sangat sesuai untuk Instagram dan juga sesuai untuk e commerce. Video yang tepat dan padat serta ada call to action memboleh sesuatu produk terjual dengan lebih baik.






Video simple yang aku hasilkan untuk produk amazon.Sangat mudah dan simple je.Hehhee.. aku baru je beli..dan belajar cara nak guna..Pada aku software Vidys  nie memang berbaloi untuk marketing video pendek



0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.