3 Cara Macam Mana Nak Pelanggan Cari Kita.

Assalamulaikum.Aku tahu tajuk aku mungkin macam ada unsur hype sikit...tapi aku jujur nak bagitahu...Ada cara khusus nak pastikan yang targeted customer akan cari produk yang kita jual.Malas nak cerita panjang....tapi ada 3 tips power..yang tambahan tu super power!!
http://bit.ly/2vsNiBS

1.Buat kerja dan urusan jual beli secara jujur & ikhlas.
2. Jual produk berkualiti dan beri banyak manfaat kepada pelanggan anda.
3. Sentiasa berniat, "Aku jual produk ni bukan semata-mata mahu untung sahaja, malah sebab aku juga mahu bantu selesaikan masalah pelanggan aku".

Jika anda selalu tekankan 3 perkara kat atas ni dalam bisnes korang, aku yakin, suatu hari nanti bukan korang cari pelanggan, tapi pelanggan yang akan cari korang!

Dan jika kita kaitkan dalam bab pemasaran pula, ada jugak yang korang boleh buat supaya "pelanggan cari korang".

Pakai bomoh ke? Tok dukun mana?

Huisshhh!... ke situ pulak.. Jangan terjebak dengan benda-benda macam tu.. tak baik.

Yang saya maksudkan ni, okay kalau korang biasa buat iklan pakai Facebook ads, flow dia macam kita tengah cari pelanggan kan? Maknanya macam kita nak 'tarik mata' pelanggan supaya tengok iklan kita daripada iklan orang lain kan?

Lain pulak kalau anda pakai Google Ads.
Pernah pakai Google Ads atau namanya Google Adwords?
Okay.. saya nak tanya, kalau anda nak beli barang apa-apa kat online, kat mana anda akan search terlebih dahulu?

Majoritinya akan search di Google dulu kan? Sebab saya pun macam tu..hehe.70% beb..rakyat Malaysia guna google sebelum beli barangan diorang

Sebagai contoh, bila wife aku search contohnya "tudung bawal murah" kat Google Search, kalau lah anda penjual tudung bawal dan masa tu korang gunakan iklan Google Ads, Insyaallah iklan korang akan keluar kat result search wife aku tadi.

So, korang nampak tak kat situ yang pelanggan (wife aku) sedang cari penjual (korang)?

Haa..menarik kan?

Okay.. kalau anda nak belajar cara buat iklan dengan gunakan Google Adwords atau boleh panggil Google Ads, ada rakan IM  ni sudah siap sedia nak ajar anda step by step melalui video tutorial. lengkap dan jelas kat mana nak mula. google akan terus jadi lejen dalam pemasaran, terutama bila Facebook Ads atau iklan facebook yang letakkan syarat macam macam sekarang nie. So boleh je korang dapatkan panduan iklan kat google nie.



0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.