10 Kelebihan Telefon Huawei P10 | Huawei Malaysia

Huawei sememangnya nama besar dalam telefon pintar,walaupun kebanyakan pengguna memilih iphone dan Samsung sebagai pilihan telefon mereka,Huawei mempunyai peminatnya tersendiri. Apabila Huawei 10 dan P10 Lite berada di pasaran, sambutan terhadap telefon ini sangat memberansangkan.Kenapa ye? Huawei menumpukan kepada kehebatan dan fungsi kameranya.
http://invol.co/cltel

Telefon dwi kamera sudah menjadi satu inovasi besar dalam pembuatan telefon, ramai manusia suka bergambar tak kisah sama ada selfie atau wefie, semuanya mengabadikan kenangan mereka dengan bergambar. sebab itulah telefon dwi kamera menjadi tumpuan utama pengeluar telefon bijak atau smartphone. telefon dwi kamera dikatakan mampu mengubah photografi ke tahap yang lebih tinggi berbanding kamera telefon pintar tahun lepas, 2016 dan ke bawah. So apa kelebihan Huawei P10  ini?


Ciri gambar portrait yang semakin baik

Huawei 10 dan 10 Plus lebih canggih dalam merakam imej. Berdasarkan algoritma baru, kamera Huawei,ia mampu memberi kesan cantik dan menjadikan potret lebih nampak asli dan bersinar. Maknanya gambar yang dihasilkan adalah real,seolah olahnya semua sumber cahaya dan warna adalah jelas.


Selfie dengan gaya imej Leica

Selfie memang menyeronokkan. Walaupun bukan untuk semua, tapi ramai yang suka selfie, remaja dan kanak kanak pun sukakan selfie. Huawei 10 menambah fungsi 'adaptive' yang membuka lebih ruang pada bingkai kamera apabila mengesan lebih daripada satu wajah masuk dalam kamera selfie dan ia akan beroperasi dengan lebih pantas. kamera depan telefon Huawei ini mempunyai 8 megapiksel yang sudah tentunya lebih mernarik dan gambar yang  sempurna. Kerjasama dengan Leica membolehkan Huawei mendominasi aspek gambar atau foto yang cantik dan lebih menarik. Leica merupakan syarikat pengeluar kamera yang digunakan meluas oleh syarikat kamera berjenama diperingkat antarabangsa


Bokeh dwi Kamera monokrom


Apabila merakam gambar,kedua dua kamera akan merakam pada waktu yang sama dalam hitam putih dan warna yang kemudiannya akan digabungkan menggunakan perisian khas berdasarkan versi Leica Dual camera 2.0. Algoritma, 'depth of field' memungkinkan imej lebih terperinci dan jelas selain latar belakang yang kabur akan nampak lebih elegan. lenih menakjubkan,kita boleh fokus semula imej,miskipun gambar sudah dirakamkan.


Kesan Studio Dalam Pencahayaan


Model Huawei P10 Plus mempunyai kelainan dengan Leica Dual camera 2.0 Pro Edition yang datang bersama lensa SUMMILUX-H Leica dengan apertur sebesar f1.8 bagi merakam lebih cahaya dalam persekitaran yang gelap.Bagi membolehkan gambar dirakam dengan cahaya yang betul pula, Huawei P10 dan Huawei P10 Plus memasukkan 'dynamic illumination' yang mengesan algoritma cahaya kemudian menetapkan pencahayaan serta kelajuan shutter,auto white balance (AWB) dan banyak lagi


Prosesor Kirin 960 Yang Berkuasa Untuk Pelbagai Tugasan

Spesifikasi dalamannya Huawei memang berkuasa. Set cip Kirin 960 memberikan kuasa optimum operasi pada telefon dan sama seperti Mate 9 sebelum ini dan mendahului prosesor lain seperti Snapdragon 821.


Huawei Supercharge Yang Mengejutkan.

P10 mampu bertahan selama 1.7 hari pada pengguna yang aktif dan ia boleh digunakan sehari hanya selepas mengecaskan selama 30 minit. Malah dengan 5 minit sahaja sudah membolehkan anda menonton filem HD. bateri huawei p10 mempunyai kekuatan 3200m Ah serta Huawei P10 Plus 3750mAh dan mempunyai perlindungan lima palisan untuk memastikan cas lebih pantas dan lebih sejuk.


EMUI 5.1

Emui berkait rapat dengan android yang digunakan untuk operation sytem bagi sesebuah telefon Huawei.Emui 5.1 dikatakan sebagai terbaru yang membolehkan penggunaan secara maksima telefon akan berjalan lancar, tak kisah jika kita bermain game atau striming drama korea 😁


Pengesan lokasi Huawei Higeo

Terdapat pelbagai sensor pengesan dan data besar ffilne menjadikan cara guna GPS lebih lancar dan tidak tersangkut ketika berada di mana sahaja.Inovasi Rekaan yang Unik

Penggunaan warna baru iaitu biru dan hijau dikenali sebagai Dazzling Blue dan Greenery yang dibangunkan dengan kerjasama Pantone Color Institute. Telefon ini dikemaskan dengan Hyper Diamond Cut yang menjadikan telefon lebih cantik dan elegan.


Teknologi Komunikasi termaju Dengan Telefon 4.5 G Pertama di dunia (Huawei P10 PLUS)


Telefon 4.5 G pertama di dunia bercirikan rangkaian superior dan mempunyai sistem antena 4X4 LTE MIMO untuk sambungan laju dan stabil.Teknologi ini dipasang sesuai dengan gaya hidup masa kini yang sentiasa mementingkan line internet yang stabil dan terbaik.

Dari segi harga Huawei P10 berharga RM2 499 bagi bagi colour hitam dan sentuhan colour gold Dazzling pula berharga Rm 3099 di Lazada. Boleh check harga dekat bawah

Sumber: Metro 5 April 2017


0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.