Nota Padat Peperiksaan Online Separa Perubatan Mac 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nota  Padat Peperiksaan Separa Perubatan adalah untuk jawatan yang pelbagai di hospital dan klinik di samping doktor . Jawatan ini berada di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia melalui ambilan yang dijalankan oleh SPA atau Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.
http://bit.ly/2lxL2kj

Calon yang layak akan dipanggil untuk mengambil peperiksaan online dan juga temuduga melalui surat panggilan.Apa apa pun kita kena ada ilmu untuk menjawab soalan exam online.jangan main bedal sahaja sebab semua jawatan nie jawatan yang panas dan menjadi rebutan ramai rakyat Malaysia,kerana kerja dengan kerajaan masih lagi jadi pilihan.jadi jika boleh baca

1.Jawatan separa perubatan setaraf diploma(latihan sehingga tamat dapat diploma) 

Antaranya jika layak anda akan menjalani latihan  jawatan separa perubatan ini termasuklah



 Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran

  Latihan Jurupulih Perubatan (Anggota)

 Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)

 Latihan Jururawat

 Latihan Jururawat Pergigian

 Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan

 Latihan Juruteknologi Pergigian

 Latihan Juru X-Ray

  Latihan Penolong Pegawai Farmasi

 Latihan Penolong Pegawai Perubatan


Sementara bagi kelayakan jawatan separa perubatan taraf sijil pula adalah 




Latihan Jururawat Masyarakat

Latihan Pembantu Pembedahan Pergigian

Latihan Pembantu Kesihatan Awam




Semua pekerjaan di atas adalah berkhidmat dengan Kementerian Kesihatan secara langsung atau pun tidak langsung. Jadi macam mana nak hadapi temuduga dan juga peperiksaan atas talian yang akan berlangsung pada 7 Mac 2017 ? Antara caranya adalah: 

1. Boleh buat rujukan sendiri dengan beli buku tentang maklumat kesihatan

2. Dengan buat carian sendiri di Google tentang nota separa perubatan

3. Atau dapatkan semua panduan, termasuklah 700 lebih soalan yang sangat menyamai soalan sebenar, format exam yang betul, 45 nota tentang separa perubatan , pecahan seksyen ( tinggal 1 seksyen sahaja dalam soalan.....mesti ada trick tertentu dan juga maklumat lengkap tentang setiap jawatan yang ingin anda ceburi. SEMUANYA ADALAH FORMAT TERKINI 2007. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh dapatkan dan baca terus Panduan Peperiksaan  Online Separa Perubatan Versi 2017


 Anda masih tak yakin..panduan ini dah terbukti melalui ribuan calon separa perubatan yang terus dipanggil temuduga kerana dah lulus exam online separa perubatan.










Malahan nota lengkap jawatan separa perubatan ini jika anda tidak berpuas hati jaminan semula wang,seminggu selepas peperiksaan. Nampaknya hanya pihak yang legit dan trusted sahaja yang berani keluarkan syarat seperti nie...so jangan lepaskan peluang buat semua calon peperiksaan separa perubatan













0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.