Review Buku Panduan dan Tips Bisnes Burger Tak terkalah
http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=10013_49_1_221


Panduan dan Tips Memulakan Perniagaan Burger Yang Lengkap


Jom kita bedah siasat apa yang ada dalam buku bisnes burger nie......kalau korang nak mula buat duit dengan jual burger korang boleh teruskan membaca ok.....buku menarik ok..sebab menerangkan belakang tabir untuk buat business burer sehinggalah korang dapat duit dari jual burger nie..
Korang suka makan burger tak? Saya sejujurnya suka sesangat, selalunya burger nie kita akan teringat dekat Mcdonald betul tak? Namun kalau korang nak tahu sebenarnya Mcdonald nie tak mampu untuk bersaing dengan peniaga atau gerai burger tepi jalan. Hal ini menarik pada saya kerana nampak seolah olah seperti Mcdonald takut untuk bersaing dengan gerai burger di Malaysia, itu yang didedahkan oleh Afiq anak Chef Li, penulis Buku Best Seller Jutawan Senyap nie, kenapa ya? Kerana burger di iktiraf sebagai salah satu makanan utama rakyat Malaysia yang ada sentimental value, cita rasanya tidak mampu ditandingi oleh Mcdonald, sebab itulah Mcdonald terpaksa menggunakan kedai sebagai elemen utama penjualannnya..dan harganya berlipat kali ganda.

Pada pandangan saya buku business burger nie mengupas secara jujur persaing paling besar kenapa stall atau gerai burger tepi jalan iaitu  Mcdonald yang begitu agresif dari segi pengiklanan ...boleh kata mendominasi iklan di TV, namun masih lagi gagal untuk menyebabkan ratusan malah ribuan gerai burger tepi jalan dari  gulung tikar, sebaliknya setakat 200-300 biji setiap malam senang, senang je habis. Saya pernah menulis dulu 7 langkah asas buat business burger, namun kali nie saya nak detail kan lagi supaya korang jelas lagi terang.untuk memulakan business burger korang.

Pada saya Afiq berjaya melontarkan idea yang hands on atau praktikal untuk kita memulakan perniagaan burger. Konsepnya simple sahaja, pada saya, korang akan memulakan business burger nie, menggunakan konsep gerai tepi jalan..yang terlalu banyak keistimewaannya sehingga korang mampu mengalahkan pesaing besar seperti Mcdonald. Itu pertama yang korang perlu tahu, kenapa? Sebab gerai burger ditepi jalan korang tak perlu sewa , kos lebih rendah secara keseluruhan, boleh korang buka cawangan,lebih mudah untuk berubah lokasi dan banyak lagi yang didedahkan.

Afiq menerangkan dengan baik kenapa korang perlu memulakan perniagaan korang sendiri, bukan kepada sistem francais burger yang ada sekarang di Malaysia, sebabnya simple je, korang sendiri boleh memulakan sistem francais korang sendiri ..itu pun setelah korang berjaya dengan kukuh membina perniagaan korang secara sendirian..macam yang saya bagitau dekat atas . Korang boleh tengok sendiri bagaimana gergasi burger jalanan bertapak dekat KL...pada asalnya mereka sudah berjaya membina perniagaan mereka sendiri,barulah mereka membuka cawangan, atau memulakan system francais mereka, lihat sahaja Otai Burger dan banyak lagi...korang pun boleh memulakan sistem yang sama dengan syarat korang mesti berjaya dulu dengan gerai burger pertama korang.  Korang tentu kenal Fizo bukan,kalau tak salah saya Fizo menjana pendapatan melalui ratusan cawangan gerai burgernya..menarik bukan...maksudnya dekat sini kalau korang nak dapat duit sehingga 5 angka korang mesti buka cawangan ok, Cuma Afiq sarankan kita mesti bermula dari asas, korang control business burger korang sendiri, sehingga kukuh...jangan korang tambah isteri sudahlah bro bila berjaya nanti..heheee...yang nie saya tak campur ok

.........then yang paling penting korang kena serius ok, korang betul betul nak buat duit dengan berniaga burger..Afiq dah bagitau dah sedikit pantang larang buka busines burger  jalanan nie, korang mesti serius, korang mesti jaga imej gerai korang, bukan jadi tempat lepak anak muda, bukan tempat lepak sambil hisap vape dan rokok bagai,korang kena pastikan gerai korang ada imej yang betul, lokasi yang tempat yang tepat...senang cita saya straight forward je...korang mesti utamakan pengurusan gerai burger korang, sehingga diberitahu bahawa rasa burger nanti akan jadi perkara kedua,perkara pertama ialah pengurusan, tu menentukan kejayaan perniagaan business korang....so cam mana sekarang nak dapatkan ilmu ,tips, panduan,idea perniagaan burger jalanan yang paling mantop dan thorbaek..sudah tentu di terangkan sehabis baik, Afiq dedahkan semuanya, sehingga korang terus boleh memulakan perniagaan korang secepat yang mungkin sebaik sahaja korang habis baca panduan perniagaan burger nie.
Buku panduan dan tips bisnes burger nie menjawab persoalan, 9 perkara asas yang mesti di hadam dengan baik sebelum memulakan business burger,langkah pertama, panduan lengkap, dari segi modal berniaga burger, tips pilih lokasi yang hot, macam mana nak mengurus gerai, uruskan pekerja jika korang dah maju semua didedahkan selangkapnya buat kita semua. Panduan dan tips nie pada saya korang kena masuk bengkel, masuk seminar, tetapi anak jutawan Chef li dedahkan pada kita semua dengan nilai yang tak masuk akal bro. Panduan nie sangat lengkap dari A to Z..bukan gebang tetapi panduan turun padang, hands on, praktikal dan idealis buat korang memulakan bisnes burger.

Tips dan rahsia buat gerai korang macam mesin duit didedahkan tanpa tinggal satu pun, terlalu banyak tips, antaran  18 ciri gerai burger jalanan yang tak terkalah ,yang menyebabkan pelanggan terpukau untuk merasa burger korang, 5 tips pemasaran paling unggul, 14 tips dan criteria pemilihan lokasi yang membolehkan gerai burger korang mampu jual burger melebihi 200 biji sehari, kalau satu biji burger RM 5..korang buat duit RM 1000 semalam je...kalau sebulan, korang buat RM 30,000 untung kasar bro..banyak sesangat nilai tu( semalam paling tepatnya),4 langkah dan persiapan untuk korang dapatkan peralatan gerai burger korang, tips memastikan bahan untuk burger korang sentiasa fresh, segar dan sedap,4 lokasi wajib korang bukak gerai dan kokasi yang korang perlu elakkan  untuk elak rugi, 2 teknik rahsia untuk korang jana keuntungan margin yang lebih tinggi, 7 tips dan pantang larang...tolong jangan buat dan cuba, yang dapat memastikan gerai burger korang bertahan lama dan banyak lagi tips yang terlalu osem di dalam panduan tersebut.

So....korang jangan cakap abam tak payung pulak, panduan perniagaan burger nie sangat lengkap, macam blueprint atau panduan lengkap untuk korang memulakan business burger korang. Jadi panduan jual burger nie merupakan buku wajib bagi 3 golongan ,
Sama ada korang belum lagi ada bisnes gerai burger, korang blur..tak de pengalaman, atau korang dah ada gerai burger tetapi business korang belum mantop lagi, serta  korang yang minat business jual burger, tetapi korang tak nak run business nie secara direct, sebaliknya korang nak jadi bos, upah pekerja dan bian rangkaian burger korang step by step atau sedikit demi sedikit juga boleh baca panduan nie. Panduan bisnes burger paling osem paling lengkap  dan jujur, semoga boleh bantu korang semua yang cintakan burger0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.