Buat Duit Dengan Busines Aiskrim



http://tinyurl.com/gwjfh5t

Rahsia buat duit secara part time ,full time dengan busines Aiskrim. Perniagaan Aiskrim Malaysia


Buat duit dengan aiskrim? Biar betul?  Ya!! Ianya bukan gurauan. Waktu saya kecil kecil dulu teringat nenek selalu buat aiskrim Malaysia. Aiskrim milo, asikrim oren dan bermacam macam flavour lagi. Waktu tu maklumlah baru beli peti ais. Nenek jual aiskrim tu semua. Dengan jualan asikrim tu saya mampu membeli basikal BMX waktu tu yang menjadi kegilaan ramai remaja seangkatan dengan saya.Sebenarnya kita semua ada kenangan indah tentang aiskrim, maklumlah ,aiskrim mampu mengembirakan hati kanak-kanak dan juga remaja.

 Mari saya dedahkan rahsia buat duit dengan aiskrim. Dan kenapa aiskrim merupakan satu pilihan yang tepat sesuai dengan keadaan di Malaysia.Kalau korang lihat dulu fenomena aiskrim goyang pernah popular dulu,ianya merupakan peluang buat duit waktu tu sehingga sekarang,Malahan kalau korang search dekat internet terdapat juga resepi aiskrim homemade dan bermacam-macam lagi. Kalau korang lihat yang dok jual aiskrim sekarang semakin ramai warga asing , kalau korang perasan la, ada Myanmar , ada Indonesia termasuklah Bangladesh. Kenapa? Sebab jualan aiskrim nie menguntungkan. Keuntungannya tinggi, namun ada faktor lain yang membolehkan korang pertimbangkan aiskrim sebagai sumber pendapatan sampingan korang.Lets straight forward apa yang saya nak bagitau nie.
Mengapa perniagaan asikrim merupakan perniagaan yang menguntungkan?

1.       Margin keuntungan yang tinggi. Bahan mentah untuk buat aiskrim sebenarnya tidaklah semahal mana. Oleh kerana tu kalau korang lihat mengapa setiap supermarket  termasuklah kedai kedai runcit terdapat peti aiskrim. Bahan mentah untuk membuat aiskrim lebih murah berbanding jenis jenis perniagaan  yang memerlukan modal  yang tinggi. Ambil contoh catering jelah, atau korang minat memasak dan nak buat business catering, bahan mentah untuk menu utama je dah besar. Untuk produk makanan fizikal kelebihan aiskrim nie menyerupai jualan air.korang boleh untung 100% atau lebih.

2.       Tahan lama. Aiskrim kalau tak habis dijual, tak basi, tak rosak, tak busuk tak kotor dan tahan untuk tempoh yang panjang. Pengeluarannya pulak tak perlu buat setiap hari. Ambil contoh simple je la, korang boleh buat aiskrim untuk tempoh seminggu. Buat hari Isnin untuk stok jualan hari Isnin sehingga ahad. 

3.       Aiskrim memerlukan kemahiran minimum. Apa yang saya tahu untuk buat aiskrim senang je, terutama jika korang dah tahu rahsia, nak beli ramuan asasnya. Jika korang lihat aiskrim Malaysia, simple sesangat.bancuh air ikut perasa , tuang dalam plastik, ikat, simpan dalam peti ais dan esoknya korang boleh terus pasarkan je.

4.       Pasaran yang sangat luas. Aiskrim adalah makanan yang universal, maksud saya  diminati oleh semua golongan, terutama golongan sasaran iaitu kanak-kanak dan remaja. Sebab tu perniagaan aiskrim masih bertahan sehingga sekarang. Bagaimana nak jual bro? susahlah, untuk permulaan korang boleh letakkan aiskrim korang di mana-mana sahaja tempat yang sesuai, sebagai contoh kantin, tak kisah la kantin sekolah, kilang, atau koperasi sekolah.Boleh juga letak dikedai runcit  

5.       Harga mampu beli. Sebab tu aiskrim diminati semua golongan, sebab, harganya masih murah dan berbaloi untuk dinikmati. 

6.       Cuaca . Cuaca di Malaysia membolehkan perniagaan aiskrim berjalan lancar,maklumlah cuaca negara kita panas sepanjang tahun, jikalau hujan pun korang boleh rujuk point no 2 yang  saya listkan tu, tahan lama, tak rosak, tak basi.

7.       Sedap,tu je yang saya boleh sebut..seedaaap. korang boleh makan aiskrim dengan roti, boleh campur dalam ais kacang ABC, boleh goreng( askrim goreng) dan pelbagai idea yang menyelerakan tentang aiskrim nie.

Itu antara sebab kenapa aiskrim merupakan produk yang sangat menguntungkan. Kalau saya kata korang boleh buat 5k jual aiskrim korang percaya tak, part time je, jual hujung minggu je. Baru je terjumpa website nie, wow, teruja jugak membacanya, panduan jual aiskrim  dan buat duit dengan jualan aiskrim sehingga 5k part time je! Berdasarkan mengalaman saya menjual aiskrim dengan nenek dulu saya percaya ,panduan nie lebih osem dan lengkap. Kalau korang berminat nak tahu lebih lanjut, nak cuba memulakan perniagaan asikrim dari A to Z ,saya sarankan korang baca panduan business aiskrim nie. Ianya seolah olah blueprint terbaik untuk korang memulakan usaha menghasilkan pendapatan sampingan sehingga 5-10k. Secara sampingan, jualan hujung minggu je pun. Semua rahsia busines aiskrim didedahkan kepada kita.Selamat membaca.

0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.