Rahsia Dan Teknik Buat Duit Dengan Instagram Paling Lengkap

http://bit.ly/1nFMulz

Rahsia dan Teknik Jana Pendapatan Lengkap,Buat Duit Dan tambah Follower Secara Smart



Instagram menurut blog rasmi mereka melaporkan terdapat 300 juta pengguna aktif di seluruh dunia. Begitu osem sekali sehingga mengalahkan laman sosial berbentuk perkongsian gambar yang lain cam Snapchat ,malahan Pinterest sekali pun kalah dengan Instagram nie. Walau pun tak segagah FB, Instagram akan terus berkembang sebagai medium pemasaran online di masa akan datang, potensinya sangat besar .Kat Malaysia aku lihat peluang buat duit online melalui Instagram akan terus berkembang di Malaysia

Macam Mana Nak Jana Mula Jana Pendapatan Melalui Instagram


Buka Akaun  Instagram

Step pertama  korang perlu buka akaun dulu,pastikan korang ada e mail untuk memudahkankan urusan login . Namun aku syorkan  korang perlu ada akaun khusus,bukan peribadi akaun. Tak salah juga peribadi tetapi korang   susah sikit nak fokus untuk branding atau jual  barang kat sana.

Panduan Membuka Akaun Instagram Super ohsem 

Mana satu Nak Buka Private Akaun Atau Public Akaun

Update yang Konsisten


Step kedua pada aku perlu ada iltizam atau kesungguhan untuk posting gambar yang berterusan. Tujuannya supaya kredibiliti korang meningkat. Aku ambil contoh Liz Carlson, seorang blogger yang buat duit melalui Instagram. Liz CarIson nie suka mengembara dan suka update gambar pengembaraan beliau dekat Instgram, peringkat awalnya beliau posting gambar tiga kali sehari. Menurut dia kesungguhan dan berterusan ini menyebabkan Instagram beliau mempunyai followers seramai 69 ribu orang setakat waktu nie la. ramai kan? Korang boleh semak sendiri Instagram Liz nie di Young Adventures. Beliau dapat banyak tajaan dari syarikat pelancongan atas usaha gambar pengembaraan yang sangat osem tu.Walaupun begitu potensi pemasaran melalui Instagram di Malaysia melalui sponsor begitu kurang sikit pada aku. Boleh buat kalau korang dah popular cam artis kat Malaysia nie kut.

Bina Followers Ramai dan Targerted


Dapatkan followers yang ramai dan targeted customer . Bab nie menentukan kejayaan busines kita. Followers yang ramai menjana trafik yang besar kepada akaun Instagram korang. Tapi hasil kajian aku bukan mudah nak dapat traffik ke Instagram kalau tak kena teknik yang betul. Targeted customer pula adalah peluang sebenar bermain dengan Instagram,Contohnya jika kita ingin menjual baju raya lelaki, hanya targeted customer je yang beli, pastinya lelaki lah kan. Sebab tu aku syorkan biar ada akaun sendiri dan bina niche korang sendiri. Niche nie pengkhususan produk yang korang jual di Instagram, bukan main lambak produk macam macam, Walau pun korang ada followers yang sikit, contohnya setakat 100 orang je tapi kalau separuhnya adalah targeted customer,maka produk anda akan terjual.  


Review Produk

Ada cara lain nak  buat  income melalui Instagram nie tetapi memerlukan modal yang besar. Teknik nie dipanggil shout ou atau review produk. Korang boleh gunakan akaun Instagram  artis comel dan jelita cam Nora Danish yang followers mencecah jutaan orang, tapi risikonya,sanggup tak korang bayar ribuan ringgit untuk upah Nora Danish?


Hashtag..Hashtag..

Penggunaan hashtag pada gambar juga boleh menjana trafik dan membina followers.Tapi biar la gambar yang berkaitan dan tidak keterlaluan. Jika betul penggunaannya korang boleh dapatkan ramai followers.

Meletop Letopkan Instagram Korang


So kesimpulan yang boleh aku buat teknik buat duit melalui Instagram boleh berjaya terutama niche atau produk kecantikan dan kesihatan. Terdapat pelbagai cara untuk tingkatkan jualan atau mula untuk berniaga di Instagram,korang boleh cari buat eksperimen sendiri yang pastinya bukan mudah, atau korang boleh beli followers  atau boleh gunakan khidmat review artis yang popular dan comel cam Nora Danish, namun risikonya budget besar diperlukan, atau pun korang boleh dapatkan panduan dari pakar untuk dapatkan targeted customer, sedut traffik ke akaun Instagram korang secara percuma. Aku syorkan panduan meletop Osemnya panduan meletop nie, semua aspek pemasaran melalui Instagram dibongkarkan. Ianya merupakan blueprint, atau aspek lengkap jana pendapatan melalui Instagram.Kelebihan buku nie tekniknya tak lah serumit FB ads, malahan ada konsep setting dan tinggalkan je.











0 comment... add one now

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.