'Cina Buta 'Untuk Seks Dan Duit


Sekumpulan lelaki dilaporkan menjalankan kegiatan 'cina buta' dengan menawarkan perkhidmatan tersebut di laman web. untuk perkhidmatan tersebut mereka dibayar sehingga RM 10,000 serta mendapatkan isteri secara ekspres untuk memuaskan nafsu seks sehinga sebulan.


'Cina buta' adalah istilah yang merujuk kepada si isteri yang diceraikan oleh suami di dalam keadaan talak tiga atau pun mana-mana situasi lafaz talak yang berulang-ulang. Maksudnya di sana terdapat lelaki lain yang menjadi pak sanggup untuk berkahwin dengan si isteri yang sudah diceraikan talak tiga tersebut.Tujuannya selepas berkahwin akan diceraikan semula oleh si pak sanggup , supaya si isteri yang sudah diceraikan tadi dapat rujuk semula dengan si suaminya sebelum ini. Di dalam Islam kalau tak salah pihak admin tak ada istilah 'cina buta' nie. yang ada hanya perkahwinan yang sah atau mengikut syarak. Di dalam Islam perkahwinan sesudah diceraikan oleh suami sama ada talak tiga sekali gus atau pun satu demi satu sehingga 3 kali talak perlu secara 'nature' maksudnya tidak boleh diatur...emmm tak tahulah apa nak jadi dengan masyarakat kita sekarang neh... perkahwinan bagi si isteri yang sudah diceraikan talak tiga itu pula mesti melalui hubungan kelamin secara sah dan selepas itu jika ia diceraikan tanpa dirancang ,mesti tunggu selepas habis iddahnya, barulah boleh berkahwin semula dengan bekas suami yang menceraikan dengan talak tiga tadi.

- Allah jadikan talian perkahwinan adalah untuk membolehkan hubungan bagi lelaki dan wanita bukan muhrim berlangsung, bukan sekadar hubungan seks aje, sebaliknya adalah perkongsian hati dan perasaan serta menwujudkan satu organisasi kecil yang akan melahirkan manusia berkualiti sebagai khalifah di muka bumi Allah ini, jadi jika sudah dirancang begini, apakah hukumnya, sedangkan si pak sanggup begitu seronok sekali, maklumlah seks dapat, duit pun dapat....



{ 60 comments.. read them below or add one }

Anonymous Anonymous 05 April, 2012
boleh bagi i web cina buta x? i pun nk join gak...boleh wat duit part time ni...plz
lovehijau lovehijau 05 April, 2012
haha.... tadi try dah dapat bro, tapi dari segi hukum pun dah salah la bro'cina buta' dalam entry nie dah jadi macam perniagaan la pulak, dah begitu...niat pun dah tak betul, sekadar untuk duit dan seks free aje
mat yusof mat ail mat yusof mat ail 05 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Wardatul -Iman Wardatul -Iman 05 April, 2012
mat yusuf betol ke ni??aku nak jadi cina buta ni!!
lovehijau lovehijau 05 April, 2012
wow..ramainya peminat 'cina buta'... betul ke bro mat ?...jangan dicuba..berbahaya...
Anonymous Anonymous 05 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
salam cina buta? nak gak,dapat duit
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
cina buta...buta hati....
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
buta mata buta hati.....
Unknown Unknown 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
cam gila harta lah pula...1 lagi cam gila seks dapat free hahaha..cakap cina buta tapi ramai org malayu buat ..tulis lah kat situ malayu buta.. baru cun hehehe
AzuraRabani AzuraRabani 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
sode ke dose...hihi
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 06 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 07 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
azizi azizi 07 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
azizi azizi 07 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 07 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 09 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
lovehijau lovehijau 09 April, 2012
Buat semua rakan pembaca, TQ sebab sudi membaca dan berminat dengan entry nie, namun untuk ingatan, pihak admin tidak bertanggugjawab terhadap sebarang komen dan juga paparan email dan no phone kat atas....
Anonymous Anonymous 09 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
megat megat 09 April, 2012
This comment has been removed by the author.
Anonymous Anonymous 09 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 10 April, 2012
astagsirullah.... banyakkan bertaubat. Sesiapa yang berkahwin atas dasar cina buta (yang menjadi dan mengupah cina buta) adalah haram di sisi syariat.
Anonymous Anonymous 13 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 18 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 18 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 19 April, 2012
haha makin di dedah makin ramai yang nak buat.manusia akhir zaman betul..
lovehijau lovehijau 20 April, 2012
Betul tu sebab itulah pihak admin ingatkan sekali lagi, ini bukannya untuk keseronokan dan seks semata-mata,'cina buta' jika di dalam konteks upah dan niat untuk seks dan duit dah jadi tak betul...ingatlah hukuman Allah...ianya datang di dalam pelbagai bentuk...ingatan buat rakan pembaca, segala komen dan no tel di sini adalah tanggungjawab sendiri,sama ada yang beri no ,atau telefon nombor yang diberikan,pihak admin tidak bertanggungjawab terhadap sebarang masalah, penipuan, kerugian, kesusahan atau apa-apa jua masalah yang timbul.Entry di atas sekadar peringatan dan perkongsian,bukan mempromosikan seks dan duit yang kononnya halal..harap maklum
bewoks bewoks 23 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 26 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 28 April, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
roskama ismail roskama ismail 02 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
roskama ismail roskama ismail 02 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 09 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
arilworld09 arilworld09 10 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 17 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 29 May, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 05 June, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 05 June, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 10 June, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
lovehijau lovehijau 11 June, 2012
Buat semua rakan pembaca yang menawarkan perkhidmatan....cina buta yang dirancang serta dicampur dengan hawa nafsu serakah..HARAM hukumnya....
Anonymous Anonymous 02 August, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
yakop yakop 20 August, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
kassim selamat kassim selamat 12 September, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 08 October, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 09 December, 2012
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 26 January, 2013
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 26 January, 2013
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous Anonymous 28 January, 2013
INI SEMUA
▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█ ▒█░░▒█ ▒█▀▀▀█
▒█▄▄█ ▒█░░▒█ ▒█▄▄▄█ ▒█░░▒█
▒█░░░ ▒█▄▄▄█ ░░▒█░░ ▒█▄▄▄█
lovehijau lovehijau 31 January, 2013
Buat komentar...yang meletakkan no tel serta email..pihak admin terpaksa removekan komentar anda...pihak admin mohon maaf kepada semua...tidak mahu ditanya oleh Allah nanti,kerana posting ini menjadi flatform untuk iklan aktiviti tidak mengikut syariat...maaf ye
Anonymous Anonymous 26 June, 2014
Bro kalaunak jadi cina buta boleh
Unknown Unknown 08 September, 2014
Assalamualaikum. .saya sudi bantu.
Unknown Unknown 17 October, 2016
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown Unknown 28 February, 2020
boleh saya tahu akhbar tahun bila n siapa yg menerbitkan akhbar ini? sy nak buat research

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.