Lirik dan Lagu Dadali Disaat Aku Mencintai Dirimu








Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Kenapa tiba-tiba letak lagu indonesia popular nie,pelajar saya kata lagu nie best. Liriknya biasa aje,namun kekuatan vokal penyanyinya meletakkan lagu nie popular,walaupun ini merupakan album pertama. Cinta remaja sebenarnya perlu bertunjangkan kepada Allah SWT. Membiarkan cinta tanpa ikatan yang jelas dengan Allah akan mengundang pelbagai masalah,pada awalnya mungkin cinta,tetapi dipertengahannya mungkin penuh dengan dosa dan maksiat. Apa kata tukar lirik lagu ini kepada memuji Allah,kekalkan lagunya tetapi liriknya kita tukar buat halwa telinga sendiri. Cinta tidak salah,tetapi cara kita menilai,menghargai serta cara berfikir menyebabkan cinta mengikat kita ke arah maksiat. Semoga bermakna.

6 comments.. read them below or add one

Puteri Kayangan?@#$%???? Puteri Kayangan?@#$%???? 21 October, 2011
hihi umi pernah dengar lagu nie ..lagu fav adik umi hihi ..nice info love hijau :)
shah Blogger shah Blogger 21 October, 2011
Perghhh Best la plak lagu ni bro hehe..

1. Anyway shah nak suggest kalo berminat. Lebih kemas Setting komen "Embed Bellow post" hehe..

2. Bro daftar google analytic dan masukkan meta tag google analytic di template. (bwh kod head tu)

3. Daftar google webmaster dan masukkan kod meta verify webmaster bawh kod head juga.

4. Ada masalah psl nk adjust header or pape gtau je ye
lovehijau lovehijau 21 October, 2011
ok shah, nanti aku buatkan...memang best gak lagu nie..
CIK TOM CIK TOM 21 October, 2011
ciktom memang suka lg ni..pernah buat ringtone hp..hee
lovehijau lovehijau 23 October, 2011
Kalau buat ring tone yg best kat corus kut ye,ke pada awal lagu

Semoga perkongsian ini bermakna buat semua. Korang kalau dah baca boleh klik butang share, supaya lebih ramai yang mendapat manfaat dari blog kecil nie. Salam ukhwah dan mesra dari kami team love hijau.